NEVŞEHİR / MERKEZ - İcik Şehit Ali Türk Ortaokulu

Nis

Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Mrt

“Ölüm indirmede gökler, ölüm püskürmede yer
O ne müthiş tipidir, savrulur enkaz-ı beşer
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak
Boşanır sırtlara, vadilere sağnak sağnak”

Mehmet Akif ERSOY

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını vermekten çekinmeyen Aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Etkinlikleri kapsamında köyümüzde şehit olmuş ve okullarımıza isimleri verilen Şehit Ali TÜRK ve Şehit Cevdet ŞİMŞEK 'in kabir ziyaretleri Okul Müdürü İrfan AÇIKGÖZ öncülüğünde öğrencilerimiz ile Köy İmamı Zeki GÜNEŞ ‘in katılımı ve Kur’an Tilaveti ile gerçekleşmiştir.

Mrt

Türk gençliği, unutma! İstiklal Marşı korkma diye başlar!
O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değiIdir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın! M. Akif Ersoy

Mrt

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının  Psikoloji Kulübü tarafından, 04 Mart 2024 Pazartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında Nevşehir İcik Şehit Ali Türk Ortaokulu öğrencilerine, öğrencilerin bilişsel psikoloji alanında dikkat, bellek, algı ve duygu süreçlerine yönelik deneyleri tanıma ve deneyimleme fırsatı bulması amacıyla “Bilgi Deposu Atölyesi” adlı etkinliği yapılmıştır. Etkinliği yapan Sayın Doç. Dr. Nilgün TÜRKİLERİ ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama neler yapmamız gerektiğini biliyoruz.

Mrt

Sağlıklı yaşamayı destekleyen ''Güne Köy Sütü İle Başlıyoruz'' etkinliğini İngilizce Öğretmeni Ayşe TURAN ile 5-A sınıfı öğrencileri gerçekleştirmiştir.

Şbt

Okul Müdürümüz İrfan AÇIKGÖZ öncülüğünde hayırseverlerimizin destekleri ile öğrencilerimize helva, ekmek ve meyve suları dağıtımı yapılmıştır.

Şbt

Türkiye Yüzyılında, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü oluşturacak öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmış, kitaplara aşina bireyler yetiştirmek amacı ile düzenlediğimiz yazar buluşmaları kapsamında bizlerden emeğini esirgemeyen yazarımız Salih AYTEKİN'e teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

"Geleceğe güç, ekonomimize can veren Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası kutlu olsun."